Het weer op Ibiza

door Ibizamood
Het weer op Ibiza
Het weer op Ibiza per maand

Het weer op Ibiza is in veel maanden van het jaar heerlijk door het Mediterraanse klimaat. Dit klimaat zorgt voor zonnige en relatief droge zomers.

De maanden mei tot en met september worden qua weer, maar ook in zijn geheel, gezien als de topmaanden. April en oktober zijn prima maanden voor een vakantie naar Ibiza. De maanden november tot en met maart zijn een stuk minder stabiel en een stuk frisser. Welke maand voor jou het meest ideaal is qua weer is natuurlijk afhankelijk van waar je van houdt. Lees daarom hier het weer per maand op Ibiza.

Wil je weten welke maand überhaupt, ook naast het weer, het beste is voor jouw ideale Ibiza vakantie? Lees het hier.

Weer Ibiza januari

15 graden, 5 uur zon per dag

In januari is het weer op Ibiza een stuk aangenamer dan in Nederland maar verre van zomers te noemen, met een gemiddelde van 15 graden en 5 uur zon per dag. Een echte zonbestemming is Ibiza dus niet maar wel lekker zacht. Daarbij is het in januari altijd erg rustig op het eiland. Dit betekent ook dat veel hotels, restaurants en uitgaansgelegenheden nog gesloten zijn. Hoewel het dus erg rustig is in januari kan je wel optimaal genieten van al het moois op het eiland.

Weer Ibiza februari

15 graden, 6 uur zon per dag

In februari is het weer vrijwel hetzelfde als in januari dus nog steeds een stuk prettiger dan in Nederland maar ook zeker nog niet zomers, met 15 graden en 6 uur zon per dag. Ook in februari ga je niet naar Ibiza voor een strandvakantie maar het is er wel lekker zacht. Daarbij is het ook in februari nog altijd erg rustig op het eiland, en zijn dus vele hotels en restaurants nog gesloten, waardoor je wel optimaal kan genieten van al het moois op het eiland.

Het weer op Ibiza
Weer Ibiza maart

17 graden, 7 uur zon per dag

In maart begint Ibiza langzaamaan weer trekjes te krijgen van de lente. Gemiddeld is het in maart 17 graden maar af en toe tikt de thermometer de 20 graden, of zelfs al iets daarboven, aan. Met daarbij gemiddeld 7 uur zon per dag betekent dit steeds aangenamere weersomstandigheden. Ook in maart zijn er nog niet veel toeristen te vinden op Ibiza wat betekent dat alle mooie plekjes op het eiland lekker rustig zijn waardoor je optimaal van al het moois op het eiland geniet.

Weer Ibiza april

18 graden, 8 uur zon per dag

In april komt het eiland weer steeds meer tot leven. Dat is ook niet onlogisch omdat de temperatuur ook weer wat stijgt met een gemiddelde van 18 graden en steeds meer zon, zo’n 8 uur per dag. De 20 graden of meer is er op steeds meer dagen, wat uiteraard een heerlijke opwarmer voor de zomer is. In april beginnen de eerste toeristen langzaamaan weer te vinden en beginnen de hotels, restaurants en clubs ook hun deuren weer te openen. April is daarom zeker een lekkere maand om naar Ibiza te gaan, er zijn genoeg leuke dingen te doen en toch hangt er nog een lekkere rustige en ongedwongen sfeer op het eiland.

Weer Ibiza mei

22 graden, 9 uur zon per dag

In mei beginnen de echte topmaanden op Ibiza. Steeds meer mensen weten het eiland weer te vinden. De zomer is steeds meer aanwezig met een gemiddelde van 22 graden en vaak zonnige dagen. De 25 graden wordt al met enige regelmaat aangetikt en temperaturen van onder de 20 graden komen (bijna) niet meer voor. Vrijwel alle leuke hotspots, zoals beachclubs, restaurants en discotheken zijn in deze maand weer geopend. Er is dus genoeg te doen op het eiland! Wanneer je houd van temperaturen van 20-25 graden en  gezellige maar niet al te grote drukte is mei een mooie maand voor jou om Ibiza te bezoeken.

Weer Ibiza juni

26 graden, 10 uur zon per dag

Op zoek naar ruime zomerse waarden en zonovergoten dagen? Dan is de maand juni voor jou een perfecte maand voor een vakantie naar Ibiza. Met ruim 26 graden en 10 uur zon per dag ben je vrijwel gegarandeerd van zomers weer. Het hele eiland draait op volle toeren maar het is nog net niet zo druk als in de echter “zomervakantiemaanden” juli en augustus. Qua warmte is het heerlijk, maar de temperatuur gaat nog niet vaak (ruim) boven de 30 graden. Ideaal dus wanneer je veel wilt ondernemen en niet van echte hitte houdt.

Weer Ibiza juli

29 graden, 11 uur zon per dag

Houd je van warmte en geniet je van elk straaltje zon? Dan geniet jij in juli van jouw perfecte zonvakantie op Ibiza! Juli is met zijn gemiddelde van 29 graden de warmste, meeste zonnige en droogste maand op Ibiza. Het regent in juli slechts 1 dag per maand! Juli is samen met augustus de drukste maand op het eiland. Mocht je dus in alle rust willen genieten van de stranden en al het andere moois op het eiland en ben je niet afhankelijk van de zomervakantie dan kan je beter een andere maand kiezen om het eiland te bezoeken.

Weer Ibiza augustus

29 graden, 10 uur zon per dag

Ook augustus is voor de echte warmte- en zonliefhebber een topmaand om Ibiza te bezoeken.

Augustus is samen met juli de warmste maand op ibiza. Daarnaast is het erg zonnig en regent het maar 3 dagen in de maand. Qua drukte zijn augustus en juli de drukste maanden. Mocht je dus in alle rust willen genieten de stranden en al het andere moois op het eiland en ben je niet afhankelijk van de zomervakantie dan kan je beter een andere maand kiezen voor een vakantie naar Ibiza.  

Weer Ibiza september

27 graden, 8 uur zon per dag

September is voor veel mensen de ideale maand voor een vakantie naar Ibiza. De weersomstandigheden zijn heerlijk met gemiddeld 27 graden. De echte hitte van temperaturen van (ruim) boven de 30 graden zijn er bijna niet meer en de meeste drukte is ook verdwenen op het eiland. Wel is september nog steeds een van de topmaanden en is er zeker nog veel levendigheid op het eiland.

Weer Ibiza oktober

23 graden, 7 uur zon per dag

In oktober is het weer nog prima maar merk je dat de zomer langzaam begint weg te vloeien op Ibiza, want het wordt een beetje wisselvalliger.  Het is zeker nog wel lekker weer met een gemiddelde van 23 graden en 7 zonuren per dag maar je hebt een stukje minder zekerheid dan de paar maanden hiervoor. Gemiddeld gezien is het dus prima weer maar je moet wel een beetje geluk hebben want het kan ook een aantal dagen achter elkaar een stuk minder zijn. Om die reden merk je dat het al een heel stuk rustiger wordt op het eiland, wat natuurlijk ook weer zijn voordelen heeft. In relatieve rust genieten van de prachtige hotspots van het eiland of een van de mooie strandjes, het kan zeker in oktober. Daarnaast zijn de meeste beachclubs, restaurants en winkels nog wel geopend in oktober al wordt dat aan het einde van de maand steeds minder. De echte clubs hebben vaak in september al hun closing party’s waardoor de echte partyganger niet overal meer terechtkan in oktober.

Weer Ibiza november

19 graden, 6 uur zon per dag

In november is het weer echt een stuk minder dan in de maanden hiervoor maar wel kan het met enige regelmaat nog 20 graden worden. De zon schijnt hierbij af en toe en het regent zo’n 6 dagen in de maand. In november kan je dus eigenlijk geluk of pech hebben met het weer, hoewel het natuurlijk gemiddeld een stuk prettiger vertoeven is op Ibiza dan in Nederland. Een dagje strand zou zomaar kunnen! Er komen nog maar weinig toeristen op het eiland af wat betekent dat je veel kunt genieten van de mooie plekken op het eiland. Echter zijn er ook een hoop gelegenheden, zoals restaurants en winkels, vanaf november gesloten.

Het weer op Ibiza
Weer Ibiza december

16 graden, 5 uur zon per dag

De laatste maand van het jaar of de feestdagen doorbrengen op Ibiza? Dan heb je met een gemiddelde van 16 graden een zachte decembermaand. De zon schijnt hierbij af en toe maar het kan ook soms regenen, ook in december zijn er net als in november gemiddeld 6 regendagen. Met een beetje geluk pik je nog een paar dagen met 20 graden mee! Het magische gevoel wat Ibiza geeft ervaar je ook zeker in december nog, zeker vanwege het feit dat het eiland erg rustig is en je je niet bevind tussen de vele vakantiegangers maar tussen de echte locals.

Het weer op Ibiza is dus in veel maanden van het jaar heerlijk te noemen. In maart en april begint de zomer langzaam terug te keren en gaan de temperaturen richting de 20 graden. De maanden mei tot en met september zijn de echte topmaanden. In oktober geniet je nog van de laatste zomerse trekjes. De maanden november tot en met febuari zijn eigenlijk niet geschikt voor een zonvakantie, maar je hoeft Ibiza natuurlijk niet alleen te bezoeken als het zomers weer is. Aan jou de keus welke maand het beste bij jou wensen past!

[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]